Imorgon åker vi äntligen till Dalarna! Det är lite drygt 4 månader sen vi var där nu så det ska bli skönt att komma hem några dagar.
Idag är alltså en sån där fixa-dag. Packa, städa lite, göra bort lite skolarbete o.s.v. Men först tänkte jag lägga upp fler Kap Verde-bilder :)
 
Det här var den minsta restaurangen jag sett, bara ungefär 20 platser. Det man ser på bilden är alltså nästan hela restaurangen, vi var 9 pers så vi tog upp halva. Det är bara köket som har tak över sig, över oss var det bara en massa grenar. Väldigt mysigt tyckte vi, och god mat!
 
Lite fjanterier som vanligt ;) Mamma ser så himla rolig ut, hon hade också en dread som mustasch men hon tappade den precis när jag tog bilden så det ser ut som att hon bara gör en jätteful min hahha
 
Kristoffer är precis som jag och gillar inte att vara med på bild, men han läsar inte min blogg så han kommer aldrig få veta att jag lägger upp bilder på honom här heheheh.
 
 
Hit åkte vi en dag (tillsammans med några andra och en guide) för att snorkla. När vi kom fram var det dock väldigt stora vågor den dagen och inte särskilt bra sikt eftersom det var mulet, så guiden bestämde att det var bästa att ställa in. Mest för att vi var så många nybörjade så det kunde bli farligt med alla vågor och så mycket klippor. Om jag ska vara ärlig blev jag lite lättad haha, När vi stod uppe på klipporna så var vågorna så höga ibland att de skvätte över, så det kändes inte så roligt att hoppa i. Man vill ju inte bli krossad mot klipporna ;)
 
 
 
För bildernas skull var det lite trist att det var mulet nästan hela veckan. Det blir ju mycket finare bilder med blå himmel och sol såklart ;) Men för vår skull var det bra. Eftersom det var så disigt första dagen så tänkte vi att vi inte behövde vara så noga med solskydd, men trots molnen blev både jag och Kristoffer brända redan första dagen. Så resten av veckan var vi lite mer noga. Det var himla varmt och vi blev solbruna trots att det var moln, så jag kan tänka mig att vi hade blivit ordentligt svettiga och röda om det varit stekande sol hela tiden.
 
Såna här strandgym fanns lite här och där så vi var såklart tvugna att testa. Eller Björn och Kristoffer i alla fall, jag tog bara kort ;)
 
 
Den här hunden var en gulleplutt som följde efter oss en hel eftermiddag. Vi åt lunch på en strandrestaurang, och Björn gav honom lite mat och efter det tyckte han om oss allihop. Han följde med oss till nästa restaurang en bit bort på stranden och satt och drack mousserande med oss i flera timmar haha. Eller hunden fick inte smaka såklart men han var sällskap ;)
 
 
 
Mer bilder i ett annat inlägg, för den som inte har tröttnat än ;)
Kom på att jag har nog inte visat en enda bild från vår resa till Kap Verde? Eller? Har i alla fall inte gjort någon sån där bildbomb som jag hade tänkt, så det kommer nu. Bättre sent än aldrig ;)
 
Här är en del av vårt hotell och hotellets strand. Här spenderade vi nästan varje dag :)
 
I hela stan var det fullt av lösa hundar och katter, vissa var vilda och andra hade ägare (antar jag eftersom de hade halsband). Den här katten var ganska skygg men kom nära ändå, den var intresserad av vår lunch ;)
 
Alla rum hade egen ingång utifrån med lite utemöbler och hängmatta.Kändes lite mer eget då så det var skönt, och man slapp gå igenom receptionen eller några korridorer när man hade blöta badkläder (y).
 
Hotellets egen recycle-julgran.
 
Utsikt från hotellet, alltså samma strand som fösta bilden fast från andra hållet ;)
 
Det var alltid barn ute och lekte fast än alla gick i skolan. Det finns så mycket barn på ön att alla inte får plats i skolan samtidigt, så hälften får gå på förmiddagen och resten på eftermiddagen.
 
Den här killen hade en butik nära hotellet och ville bli kompis med oss för att vi skulle komma och köpa saker av honom haha. Han sa förresten att han hette Samba, vilket massa andra killar med butiker också sa. Vet inte om det är ett vanligt namn där eller om de ljög?
 
Mamma och Malin haha
 
Ida och Björn begravde mamma och gjorde henne till man ;) Jag var på rummet när de gjorde det här så när jag kom tillbaka sa Kristoffer bara "kolla i kameran" så hittade jag det här haha.
 
Mamma och Ida kör lite yoga.
 
Haha har flera bilder när mamma och Ida får vatten på sig när de sitter där.
 
 

Björn får avsluta det här inlägget :) Måste gå och göra mig klar för jag ska träffa Ida snart (inte samma Ida som på bilderna ;) ), mer bilder kommer!
 
Har haft en lång dag idag känns det som. Jobbade först på Safari, bara 6,5 timmar men som alltid går tiden så himla segt där haha. Det gick bra i alla fall, inte så stressigt för att vara löningshelg så det var ju skönt.
Kom hem strax före kl 6 men då var jag tvungen att jobba. Har lovat mig själv att göra bort så mycket plugg jag orkar den här helgen, dels för att vi är borta några dagar nästa vecka och dels för att Kristoffer är i Abisko igen den här helgen. När han är borta och jag inte har några andra planer så sitter jag ändå bara hemma och har tråkigt och väntar på att han ska komma hem, så kan lika gärna försöka göra någon nytta under tiden.
 
Nu är jag i alla fall klar med jobb och plugg för dagen så jag kör på soffmys med popcorn och lite vin (verkligen lite haha, hittade den perfekta lilla enmansflaskan. Den ser större ut än vad den är på bilden). Och Vampire Diaries, så som vanligt när jag kollar på det så har jag lite gråtfest också haha.
En helt okej kväll ändå trots att dagen var lång och tråkig. Dock blir det en bättre kväll imorgon när Kristoffer är hemma igen :)